Wat is erwten proteine ?

Erwten eiwitpoeder is hard op weg een favoriet te worden bij veel regelmatige en fanatieke sportschoolbezoekers en gezondheidsbewuste mensen - het is niet alleen gluten- en zuivelvrij, maar het is ook bewezen dat het goed is diverse organen.

Waarom erwten proteine (erwten eiwitten) vaak wordt aangeraden om als ​​aanvullend eiwitpoeder te gebruiken? Met een uitgebalanceerd, "superfood-rijk" dieet, kun je theoretisch gezien genoeg eiwitrijk voedsel consumeren om je lichaam in goede conditie te houden. Aan de andere kant weten we dondersgoed dat in het echte leven we de neiging hebben om hier en daar wel eens minder nauwkeurig zijn als het gaat om een gebalanceerde inname - sommige dagen kan het een gedoe zijn om een ​​eiwitrijke maaltijd volledig klaar te maken. Daarom zijn smoothies met eiwitpoeder een geweldige optie, waardoor de eiwitinname toeneemt met minimale voorbereidingstijd.

Een andere goede reden om proteïnepoeder te gebruiken, is dat je lichaam een ​​uniek tijdsvenster heeft (ongeveer 30 minuten na het sporten) waarin je sneller aminozuren absorbeert dan op enig ander moment.  Het eten van een volledige maaltijd is niet alleen moeilijk op dat moment van de dag, maar kan je zelfs misselijk maken, terwijl een lichte smoothie met geweldige eiwitten een snel en prima alternatief is.

Het wordt door diverse specialisten aangeraden om de verschillende soorten eiwitpoeders die je gebruikt te rouleren, natuurlijk om ervoor te zorgen dat je lichaam consequent baat heeft bij elke vorm van eiwitpoeder. Dus het is aan te raden om rijst proteine, Hennep proteine en Ertwen proteine roulerend te gebruiken .  Een alternatief op deze manier van eiwit inname is bijvoorbeeld de Proteine van Plantforce die in onze webshop wordt aangeboden. 

Eiwitpoeder is verkrijgbaar in verschillende vormen, meestal als weiproteïne, bruine rijstproteïnepoeder en soja. Wei en bruine rijst eiwitten hebben een aantal ongelooflijke voordelen, en beide zijn zeer nuttig op zich. Aan de andere kant wordt sojaproteïne niet aanbevolden door diverse specialisten  vanwege de hoge concentratie van fyto-oestrogenen en het feit dat bijna alle soja genetisch gemanipuleerd is.

Hoewel erwtenproteïnepoeder momenteel niet in de top drie voorkomt, verwachten experts dat het in de komende twee jaar drastisch toeneemt, met een enorme golf van gezondheidsbewuste individuen en een almaar groeiend verlangen naar plantaardige of plantaardige diëten .  Erwtenproteïnepoeder is een van de hypoallergeenste van alle eiwitpoeders, omdat het geen gluten of zuivel bevat. Het is ook gemakkelijk verwerkbaar voor de buik en veroorzaakt geen opgeblazen gevoel, een veel voorkomende bijwerking van veel andere eiwitpoeders.

Of u allergisch bent of gevoelig voor gluten of zuivel, of u bent gewoon op zoek naar een gezond, plantaardig eiwitpoeder, erwtproteïne is een geweldige optie!

Specifiek wordt het verkregen door erwten eerst te drogen en het vervolgens te vermalen tot een fijne bloem, het met water te mengen en de vezels en het zetmeel te verwijderen, waarbij vooral de eiwitten overblijven met vitamines en mineralen.

Deze pasta wordt vervolgens gedroogd en gemalen tot een fijn poeder, waardoor een erwtenproteïne-isolaat wordt gemaakt, dat de volgende voeding levert in slechts één portie van 30 gram:

  • 100 calorieën   
  • 23 gram eiwit
  • 7 gram koolhydraten
  • 0,3 gram vet
  • 6 gram vezels
  • 400 IE vitamine D
  • 5 IE vitamine E
  • 5 microgram vitamine K
  • 200 IE vitamine A

Hennepproteïnepoeder: de perfecte plantaardige proteïne

Wist u dat hennepzaden een van de beste bronnen van de natuur zijn voor plantaardige eiwitten? Als u uw eiwitinname wilt verhogen van een natuurlijke en veganistische bron, dan is hennepproteïnepoeder misschien wel de perfecte keuze voor u.

Hennepproteïnepoeder is zelfs het beste vegan eiwitpoeder met 20 aminozuren, waaronder de negen essentiële aminozuren die je lichaam niet alleen kan produceren en die je moet verkrijgen via voedingsbronnen.

Hennep-eiwitpoeder is niet alleen een krachtige proteïne-eiwit, maar is ook inherent geladen met meer gezonde omega-vetzuren en vezels dan veel andere veel voorkomende eiwitpoeders. Daar houdt het niet mee op - het is ook aangetoond dat hennep de vermoeidheid verbetert en positieve effecten heeft op het immuunsysteem - en dit zijn slechts enkele van de voordelen van hennepproteïnepoeder.  

Hennep is een verschillende variëteit van de Cannabis sativa-plant, die kan worden gekweekt om de vezels in de stengel van de plant of zaadproductie te maximaliseren. Hennep heeft nauwelijks of zelfs geen meetbare niveaus van de psychoactieve stof tetrahydrocannabinol (THC), de cannabinoïde die het meest bekend staat om zijn psychoactieve eigenschappen.

THC is uitgebreid onderzocht en de wetenschap heeft ons laten zien dat als het niet wordt gerookt, het substantiële gezondheidsvoordelen heeft met vrijwel geen bijwerkingen. Hennep bevat meestal ongeveer 0,3 procent tot 1,5 procent THC, terwijl marihuana ongeveer 5 procent tot 10 procent of meer THC bevat. Dus maak je geen zorgen - het eten van hennep zal je zeker niet high maken. Hennepverbruik is veilig, gezond en legaal.

Hennep-eiwitpoeder en hennepzaadolie zijn beide gemaakt van de zaden van de hennepplant. Hennepproteïnepoeder is gemakkelijk voor de smaakpapillen met een licht nootachtige smaak.

Hennepzaden zijn een krachtpatser als het gaat om eiwitten met ten minste 20 aminozuren, waaronder de negen essentiële aminozuren (histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine). Aminozuren zijn organische verbindingen die zich combineren tot eiwitten en samen vormen aminozuren en eiwitten de bouwstenen van het menselijk lichaam.

Hennep-eiwit levert de essentiële vetzuren omega-3 en omega-6 in een gezonde 3: 1-verhouding. Hennep is ook een van de weinige bronnen van het moeilijk te krijgen gamma-linoleenzuur (GLA), een gezonde, van planten afgeleide omega-6 die anders wordt gemetaboliseerd dan andere minder gezonde omega-6-vetzuren. Van GLA-rijk voedsel zoals hennepzaden is waargenomen dat het mensen helpt bij diverse gezondheidsklachten. Wij raden u aan om google te gebruiken om waar te nemen wat de specialisten u hier over kunnen informeren.

HENNEP EIWIT VOORDELEN

1) Protein Powerhouse: hennep-eiwitpoeder biedt ongeveer 15 gram eiwit per portie om u te helpen bij het voldoen aan uw dagelijkse eiwitbehoeften. Het bevat een bijna perfecte balans van de essentiële aminozuren, die niet door het lichaam kunnen worden gemaakt en door voedsel moeten worden geconsumeerd. Hennep-eiwit bevat 50 procent eiwit, en is daarom een ​​ideale plantaardige eiwitbron voor veganisten, vegetariërs, atleten of wie dan ook.

2) Uitstekende bron van vezels: Ongeveer Per portie bevat hennepproteïnepoeder 8 gram voedingsvezels, waarvan 90 procent onoplosbaar is en waarvan 10 procent oplosbaar is. Onoplosbare vezels helpen een gezond spijsverteringsstelsel te behouden, terwijl oplosbare vezels kunnen helpen de bloedsuikerspiegel en het LDL-cholesterolgehalte te beheersen.

3) Ideale balans van essentiële vetzuren: Hennepzaden leveren omega-3 en omega-6 essentiële vetzuren (EFA's) in de qua voedingswaarde optimale 1: 3-verhouding. De gemiddelde volwassene die een typisch Westers dieet volgt, krijgt geen ideale balans van omega-3 tot omega-6-vetzuren, wat kan leiden tot een breed scala aan gezondheidsproblemen.

4) Gemakkelijk te verteren: als een plantaardig eiwit is henneppoeder gemakkelijk voor het spijsverteringsstelsel. Het bevat geen oligosacchariden, chemicaliën die aanwezig zijn in soja en wei en die gas en spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken. Aangezien hennep-eiwit deze verbindingen mist, is het gemakkelijk te verteren.

Hennep Proteïnepoeder Voedingsprofiel

Hennep-eiwitpoeder is gemaakt van hennepzaden, die een stevige voedingsstimulans bieden vergelijkbaar met vlaszaden. Hennepproteïnepoeder bevat een gezondheidsstoot van voedingsvezels, chlorofyl, mineralen en antioxidanten zonder verzadigd vet, cholesterol, natrium of suiker.

Een portie - ongeveer 4 eetlepels (30 gram) - van een organisch, hoogwaardig hennepproteïnepoeder bevat ongeveer:

120 calorieën
11 gram koolhydraten
12 gram eiwit
3 gram vet
5 gram vezels
260 milligram magnesium (65 procent ADHV)
6,3 milligram ijzer (35 procent ADHV)
380 milligram kalium (11 procent ADHV)
60 milligram calcium (6 procent ADHV)

RIJST PROTEÏNE

Bruine rijst eiwitpoeder heeft veel voordelen voor gezondheid en fitheid. Het biedt een handige bron van eiwitvoedingsstoffen voor vegetariërs en anderen die beperkte diëten volgen. Net als witte rijst is bruine rijst een graan dat natuurlijke zetmelen en eiwitten bevat, met als verschil dat bruine rijst nog steeds de waarde van zemelen of natuurlijke vezels bevat.

Aangezien bruine rijst eiwitpoeder als hypo-allergeen wordt beschouwd, kan het ook een uitstekende keuze zijn voor mensen met zuivel-, soja- en / of glutenallergieën. Raadpleeg altijd uw arts voordat u een eiwitsupplement toevoegt aan uw dieet.

Vegetarisch en veganistisch

Bruine rijst eiwitpoeder biedt een aanvullende bron van voedingseiwitten voor vegetariërs en / of veganisten die geen dierlijke eiwitten kunnen gebruiken. Vanwege de vooruitgang in eiwitextractie-methoden kan ongepelde rijsteiwit met succes worden gescheiden van het graan of zetmeel. Een product kan tussen 20 en 24 gram eiwit per portie bevatten. Omdat proteïne een essentiële macrovoedingsstof is die vaak ontbreekt aan vegetariërs, kunnen eiwitpoeders helpen de voedingskloof te dichten.